четвер, 28 квітня 2016 р.

Архиєпископ і митрополит Василій Семенюк здійснив чин умивання ніг у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці


28 квітня 2016 року Божого, у страсний четвер, уперше в історії новоутвореної Кам'янець-Подільської Єпархії відбувся чин умивання ніг у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці Кам'янець-Подільської Єпархії УГКЦ. Богослужіння розпочались Вечірньою з Літургією св. Василія Великого, відтак опісля заамвонної молитви розпочався чин умивання ніг.
Чин умивання ніг – обряд, згідно з яким у Страсний четвер архиєрей, за прикладом Христа, котрий умив ноги своїм учням за Тайною вечерею, умиває в храмі ноги священнослужителям на знак глибокого смирення і служіння.


Сьогодні цей чин увійшов до богослужбової практики деяких Церков східної традиції. Його здійснюють у катедральних соборах УГКЦ.
Архиєрей привітав усіх священників з їхнім святом, оскільки саме сьогодні була встановлена тайна священства на тайній вечері. "Тож коли вмив вам ноги я – Господь і Учитель, – то й ви повинні обмивати ноги один одному. 15 Приклад дав я вам, щоб і ви так робили, як оце я вам учинив".(Євангеліє від Йоана 13, 14-15).
Також відбулось осячення наріжного каменя та хреста на місті будівництва нової церкви на території міської лікарні. Освячення відбулось за участі головного лікаря Розгонюка Володимира Леонтійовича та чисельного колективу лікарні, представників міської влади, доброчинців та усіх небайдужих людей.



Немає коментарів:

Дописати коментар